top of page

Zanimljivosti u gradu Zadruadar

 

IMG_0992.JPG
Događaj tjedan

Kangoo Jumps Masterclass with Ildiko | Imperium Gym Zadar | 16.02.2020

Svjetski poznata Kangoo Jumps Trenerica, Ildiko Marica dolazi u Hrvatsku. Dođite na nezaboravni, energični i super zabavni trening koji ce Vam prirediti Ildiko U Imperium gym. Ovakva prilika se ne propušta.

Razgledavanje

Zadar nije osvojio titulu Najbolje europske destinacije 2016. godine bez razloga. U ovom gradu imate toliko stvari za vidjeti, a neke od njih jednostavno će vam oduzeti dah, počevši od predivnih zalazaka sunca po kojima je Zadar na daleko poznat. Neke atrakcije koje morate vidjeti su Pozdrav suncu i morske orgulje. Zadar je također grad s bogatom poviješću koja je iza sebe ostavila zidine i vrata iz Venecijanske ere. Narodni trg, Forum  i trg Pet bunara glavni su dijelovi Zadarasko poluotoka koje morate dodati na svoj popis razgledavanja.

Festivali i izlasci

Dalmatinci su generalno veseli ljudi koji vole fešte tako da nije čudo da imamo tako puno festivala kao i klapskih skupina koje pjevaju po cijelom gradu svakog petka tokom sezone.  

 

Noćni izlasci su odlični i ima puno izbora. Na poluotoku su najpopularniji Ledana koja nudi odličnu zabavu i Svarog koj ima među ostalim i Salsa noći. Preko mosta ima odličan novi nočni klub Hype Bar koj radi i kao kafić preko dana. Za ljude koji vole intimniju i opušteniju atmosferu preporučili bi vam The Garden Lounge s predivnim pogledom na Marasku i more.

Muzeji i crkve

Među brojnim crkvama na Zadarskom poluotoku, povijsno najzanimljivije su crkva sv. Donata, katedrala sv. Stošije i crkva Stomorica. Čak i ako ne želite ulaziti unutra, moći ćete uživati u pogledu na neku od njih dok pijete kavu u nekom od gradskih kafića ili dok šetate po Forumu među ostacima iz Rimskog doba.

Zadar ima i nekoliko muzeju i galerija koje možete istražiti. Preporučujemo vam Muzej Iluzija u kojem će uživati i odrasli, ali i djeca. Muzej antičkog stakla još je jedno mjesto vrijedno vaše posjete. Ova kulturna institucija jedinstvena je ne samo u Hrvatsko, već i u svijetu, a u to se možete uvjeriti i sami.

U sklopu crkve i samostana sv. Marije možete pogledati jednu od najvrijednijih izložbi formiranu još 1972. godine na kojoj možete uživati u neprocijenjivom blagu čvrsto vezanom uz grad Zadar i zadarsko područje koju su u Domovinskom ratu sačuvale sestre benediktinke.

Naravno tu su još i mnogi drugi muzeji poput Arheološkog muzeja, Narodnog muzeja, Prirodoslovnog muzeja i Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju.

Noćni život

Zadarska noćna scena učinit će Vaš posjet ovom gradu dinamičnim i ispunjenim. Najbolju zabavu naći ćete upravo na Zadarskom poluotoku, bilo da želite popiti koji kotel i na spavanje u 11 ili ples do zore u nekim od poznatih klubova, izbora imate na pretek. Od kafića kao što su Kult i Dišpet na čijim terasama možete uživati u piću i laganom zagrijavanju, do Ledane i Svaroga u kojima možete nastaviti s izlaskom do jutra. Garden Lounge idealno je mjesto za uživanje u stranoj glazbi s predivnim pogledom na more i drugu stranu grada, a ako se zaželite malo aktivnijeg čaganja, slobodno se preselite u novi Hype bar na Obali kneza Branimira.

Restorani

Kad su u pitanju restorani Zadar je jednostavno nevjerojatan, a u mnogobrojnoj ponudi teško ih je izdvojiti nekoliko.

 

Najbolja riblja pojest ćete u restoranu Niko i restoranu Foša. Domaću sezonsku spizu možete pronaći u restoranu Pet bunara. Nešto drugačije pojedite uz vrevu gradskih ulica u restoranima Harbour ili Bruschetta.

 

Domaću tjesteninu isprobajte u Pašta&Svašta, dok ćete daleko najbolju pizzu pojesti u restoranu Šime. U velikoj ponudi kojom se Zadar može pohvaliti sigurno će se pronaći nešto za svačiji ukus.

Atrakcije

U samom gradu Zadru mnoštvo je atrakcije koje zaslužuju pažnju, kako lokalnih stanovnika tako i turista. Morske orgulje ponos su moderne arhitekture ovog grada, a glazba koju stvaraju ostaje vječno u sjećanju. Odmah pored orgulja nalazi se Pozdrav suncu, instalacija koja pruža nezaboravni ugođaj na kraju Vaše romantične šetnje starom Zadarskom rivom. Trg pet bunara, Forum, Kalelarga i Narodni trg nalaze se u neposrednoj blizini jedno drugog, pa ćete ove gradske znamenitosti obići u jednom danu. A ako se odlučite otisnuti malo dalje tu su Nacionalni parkovi Paklenica, Krka, Plitvička jezera, Sjeverni Velebit i Kornati. Na Vama je samo da odlučite u kojem smjeru želite ići.

Rekracija i sport

U blizini naših apartmana na izboru su vam mnoge mogućnosti rekreacije. Počevši od novouređenih  Banina koje pružaju mogućnost trčanja u kasnim noćnim satima, odbojkaško, košarkaško i malonogometno igralište, do brojnih teretana u blizini od kojih neke rade i 24 sata na dan.

Plaže

Glavne plaže u Zadru su plaža Kolovare (3 km), plaža Borik (4 km) i plaža Diklo (7 km).

bottom of page