top of page
Search
  • Writer's pictureMAJPRUZ SUITES

Zadarski muzeji koje morate posjetiti

Zadar nisu samo sunce i more. Zna to svaki njegov stanovnik, ali i većina posjetitelja ovog predivnog grada na Jadranskoj obali.


Osim starih ulica i svjetski poznatih spomenika, Zadar nudi i velik broj muzeja vrijednih vašeg vremena, a mi smo izabrali tri najdraža.


Stalna izložba Zlato i srebro Zadra u samostanu benediktinki sv. Marije

Samostan benediktinki sv. Marije jedan je od prvih kapitalnih objekata hrvatske kulture. Izložba Zlato i srebro Zadra koju je 1951. godine inicirao hrvatski pisac Miroslav Krleža postala je 1976. stalna postava izložbe crkvene umjetnosti u kojoj na oko 1200 m2 u čak 8 dvorana bliješti zadarsko zlato i srebro. Ovo blago, neprocjenjive vrijednosti, tijekom stoljeća i ratova sačuvale su sestre benediktinke, te zahvaljujući njima možete uživati u jednoj od najljepših svjetskih izložbi.


Muzej antičkog stakla

Muzej antičkog stakla predstavlja jedinstvenu zbirku od oko 2000 različitih staklenih predmeta iz doba antike, od kojih neki potječu još iz I. stoljeća prije Krista, a pronađeni su u Zadru, Ninu, Starigradu, te Asseriji kod Benkovca.


Muzej iluzija

Muzej iluzija jedan je od najmlađih muzeja u gradu Zadru, no to ne umanjuje njegovu popularnost, već ostavlja zapanjenim većinu posjetitelja. Ovo je mjesto u kojem ništa nije onakvim kakvim se čini i to ga čini savršenim za sve generacije. Opisati njegov sadržaj malo je teže, upravo zbog morat ćete se zaputiti sami i osobno otkriti sve tajne koje krije.
6 views

Recent Posts

See All
bottom of page