top of page
Search
  • Writer's pictureMAJPRUZ SUITES

Zadarski barkajoli

Stigli ste u Zadar, smjestili se u Luxury Majpruz Suites i pitate se čime započeti svoju zadarsku avanturu?


E pa mi imamo prijedlog kojeg nećete moći odbiti – barka.


Zadarski barkajoli su, naime, jedna od najstarijih turističkih atrakcija ovog grada, prema nekim podacima starija i preko 3000 godina.


Iako ih danas postoji samo nekoliko, posebno su privlačni, kako turistima tako i domaćem stanovništvu. Ovaj zaštitni simbol grada Zadra povezuje dvije obale gradske luke - Đigu, lukobran sa svjetionikom, i Poluotok.


Iako udaljenost dva kraja gradske luke iznosi svega 71 metar, a vožnja je duga tek 2 minute, zadarski barkajoli obavezna su turistička atrakcija jedinstvena na Jadranu. Pa tako i sami građani kažu, tko se nije prevezao barkom, nije ni bio u Zadru.


No nije samo vožnja ono što ćete dobiti ulaskom u ove malene čamce. Zadarski se barkajoli svojski trude stvoriti uspomene svakom turistu koji im ukaže povjerenje, pa tako postaju i svojevrsni turistički vodiči koji će vam bez problema objasniti što sve možete vidjeti u ovom prekrasnom gradu, gdje ćete dobro pojesti, a gdje se dobro zabaviti.


I zato nemojte otići iz Zadra, a da se niste provozali zadarskom barkicom i nasmijali uz pokoji dobar vic naših barkajola.
20 views

Comments


bottom of page