top of page
Search
  • Writer's pictureMAJPRUZ SUITES

Jednodnevni izleti u blizini Zadra


Cjelodnevni izlet na Plitvička jezera

Plitvička jezera jedan su od najstarijih nacionalnih parkova u jugoistočnoj Europi, ali i najveći u Hrvatskoj. Već sama ta činjenica dovoljan je razlog da obavezno posjetite ovo prekrasno mjesto u kojem ćete uživati u dugoj šetnji parkom i šumom. Osim toga, možete se ukrcati na električne čamce i razgledati duboka jezera i slapove čija će vas ljepota ostaviti bez daha i podariti vam nezaboravno iskustvo.


Jednodnevna avantura jedrenja na Kornate i Telašćicu

Ovo čarobno putovanje počinje jedrenjem kroz Zadarski kanal prema prolazu Mali Ždrelac gdje ćete proći ispod Pašmanskog mosta, vidjeti obalu Dugog otoka i doći u Park prirode Telašćica. Na zapadnoj strani Dugog otoka uživat ćete u nevjerojatnom pogledu na 150 metara visoke Đavolje stijene, a slobodno vrijeme možete provesti u plivanju, ronjenju i sunčanju.


Izlet na slapove Krke

Nacionalni park Krka pružit će vam mogućnost da uživate u ljepotama Hrvatske iznutra. Sa svojih sedam sedrenih slapišta rijeka Krka prirodni je i krški fenomen za čiji je život i starost potrebno očuvati prirodnu ravnotežu ekosustava rijeka Krke i Čikole. Tijekom svoje posjete imat ćete priliku vidjeti Bilušić buk, Manojlovački slap, Rošnjak, Miljacka slap, Roški slap, Brljan i Skradinski buk, a miris prirode i zelenila neće vas ostaviti ravnodušnim.


Biciklom iz Zadra u Nin

Od Zadra do Nina može se doći raznim rutama, ali ona najatraktivnija za ambiciozne biciklisti upravo je vožnja duž obale. Prekrasne uvale, borove šume i mala dalmatinska sela koja se izmjenjuju duž cijelog puta, savršena su za jednodnevni izlet biciklom na kraju kojeg ćete imati priliku vidjeti drevni grad Nin i uživati u tradicionalnim dalmatinskim jelima.


Kraljevska degustacija vina na brežuljku

Mala zelena oaza mira smjestila se usred dalmatinskog kamenjara gdje će vam oči i odmoriti prekrasan vinograd, a nepce lepeza vrhunskih vina proizvedenih od autohtonih sorti grožđa. Dok ispijate svježa voćna vina na brežuljku iznad Punta Skale i mjesta Petrčane, uživat ćete u opuštajućoj atmosferi prelijepog pogleda na Zadar, zadarski kanal i otoke, a kao uspomenu možete i kupiti bilo koju vrstu vina proizvedenu u Kraljevskim vinogradima i buteljama s ukrasnom ambalažom.


Plitvické jazerá

29 views

Comments


bottom of page