top of page
Search
  • Writer's pictureMAJPRUZ SUITES

Četiri razloga zbog kojih biste trebali posjetiti Zadar ovo ljeto

Updated: Jun 12, 2020

Ovog ljeta dozvolite sebi miran i opuštajući odmor u gradu koji diše povijest i na plažama na kojima ćete odmoriti tijelo i dušu. Mi vam donosimo 4 razloga zašto odabrati baš Zadar.


1. Povijesno žive ulice

Zadarska priča počinje na glavnoj gradskoj ulici Kalelargi, pokraj starog rimskog foruma u centru poluotoka. Crkva sv. Stošije i crkva sv. Donata znamen su grada Zadra, a ako ste i prvi put u ovom gradu to ćete odmah prepoznati. Uske uličice u zadarskoj varoši udahnut će stara vremena u vaše sjećanje dok ispijate kavu u nekom od lokalnih kafića, a gradska vreva neće vas ometati barem ove godine.


2. Možete naučiti puhati staklo

Na drugom katu zadarskog Muzeja antičkog stakla smjestila se radionica puhanja stakla u kojoj posjetitelji mogu pratiti cijeli proces izrade staklenih predmeta. Oni hrabriji mogu se prijaviti na radionicu puhanja stakla i tako dobiti jedinstveni suvenir i uspomenu na ljetovanje u gradu Zadru.


3. Zadar je mjesto čiji je zalazak sunca oduševio holivudsku legendu

U svibnju 1964. godine slavni američki redatelj Alfred Hitchcock izrekao je rečenicu koja se do dan danas ponavlja i svakodnevno dokazuje: ''Zadar has the most beautiful sunsets in the world, more beautiful than the one in Key West, in Florida, applauded at every evening''.

Uvjerite se i sami u to već ovo ljeto!


4. Najljepši nacionalni parkovi i parkovi prirode nalaze se upravo u blizini Zadra

Nacionalni park Kornati, Paklenica, Plitvička jezera nek budu među top 5 mjesta koje morate posjetiti, a nakon njih slijede slapovi Krke, kanjon Zrmanje, Velebit i Vransko jezero. Treba li vam još razloga da baš Zadar izaberete za svoju ovogodišnju ljetnu destinaciju?


Mi mislimo da ne. Ali ako imalo sumnjate, već prva noć u našim Luxury Majpruz Suites će vas razuvjeriti.

19 views

Comments


bottom of page